Изкуството да забавляваш сам себе си

Изкуството да забавляваш сам себе си


Сред многото ценни уроци, които съм научила от баща си, безспорно най-важните два се свеждат до:
1. Да се пазиш винаги!
2. Човек не трябва да се взима много на сериозно!
Първият урок ме е запазил жива и здрава до ден днешен и ще продължава да ми кънти в главата всеки ден. Но втория съвет ми помогна изключително много да.... абе да порасна :)
Ако трябва да си призная, до преди няколко години бях ужасно несигурна в себе си. В по-голямата част от времето си мислех "Ама какво ще си помислят хората?" Беше ужасно! Бях най-влудяващия перфекционист на света (поне в моя свят). Прекарвала съм часове пред огледалото, опитвайки се да доведа всеки един детайл в облеклото, косата и цялостния си вид до съвършенство. Нещо, което е изключително досадно и... да си го кажем - невъзможно. Имало е случаи, в които закъснявам за дадена среща или уговорка или дори за лекции, защото вместо да изляза от вкъщи - стоя и се преобличам, докато не съм абсолютно доволна от всяко едно нещо в себе си. И ако все пак е имало случаи, в които някой детайл в облеклото или прическата ми не ми е харесвал, константната ми мисъл ще бъде: "Дали хората ме гледат?", "Дали някой ще го забележи?"
Не знам точно как и кога осъзнах, че НЕ СЪМ ЦЕНТЪРА НА МИСЛИТЕ на всеки човек, но това беше най-важното осъзнаване в живота ми! От тогава, всичко се промени! Защото тогава се научих на 2 неща:
- Истински да обичам себе си;
- Да откривам забавната страна на всяка една ситуация - добра или лоша.
Например, спомням си един случай преди интервю за работа, когато се олях с кафе по бялото си сако... след като вече закъснявах с 5 минути така или иначе. Но ако не се бях оляла никога нямаше да се сдобия с един от любимите си шалове, който купих в последния момент от най-близкия магазин, за да прикрия гафа си :D Или пък един случай, в който отидох на много важна среща с риза (!), облечена на обратно. Събеседникът ми така се разсмя като се обърнах и видя етикета, че изгрухтя, което пък разсмя мен и накрая излязохме, за да допроведем разговора си на по бира в близкия парк. lol 
Като цяло трябва да не ти пука! Напоследък много неща ми се струват прекалено подредени и досадно е нагласени. Сякаш някой иска да ти изкрещи - ВИЖ МЕ, ЖИВЕЯ В ПЕРФЕКТЕН СВЯТ! Само че това е невъзможно, а ако беше възможно... би било ужасно отегчително. Във времето, в което Instagram фийда е по-подреден от живота ни, започвам да виждам несъвършенствата за много по-очарователни и интересни. Защото всеки един момент си заслужава вниманието ти. И веднъж щом се откъснеш от този досаден перфекционизъм, ще откриеш колко по-забавно може да бъде всичко.
А през цялото време това е зависело изцяло от теб!

Shirt: Terranova
Skirt: H&M
Bag: Bershka
Sneakers: Adidas

Photo Credit: Nikolay Yordanov

Follow Games of Fashion on:
FACEBOOK // INSTAGRAM
blog Blogger Fashion Games of Fashion Lifestyle Preslava Tsacheva Style блог блогър лайфстайл мода Преслава Цачева

Iklan Atas Artikel

Iklan Tengah Artikel 1

Iklan Tengah Artikel 2

Iklan Bawah Artikel